top of page
  • Bada

Proč mi nic nevychází?

Aneb negativní dopady přemíry pozitivních motivací.

 

Ne vždy máme své osudy v rukou. Občas si s námi život pěkně zahrává a my jen stěží hledáme nějaký tutoriál, abychom se dokázali posunout. Nepomáhá nám v tom ani fakt, že se většina lidí kolem nás tváří spokojeně, jsou ambiciózní a všechno jim jde jako po másle. V tuto chvíli se nám v hlavě začíná tvořit nejedna obava a my se tak pomalu vnitřně ubíjíme.


Motivační videa neříkají celou pravdu

V zoufalosti se člověk zasekne na různých přednáškách typu TED talk, dodá mu to motivační boost a s nadšením jede dál. Dokud nenastane další nepatrný zádrhel. Motivační videa se nám totiž ve většině případů snaží prodat myšlenku, že když budeme něčemu věnovat 150 %, budeme mít chuť se neustále zlepšovat, vzdělávat a růst, nastane den, kdy se vše obrátí v náš prospěch. Praxe je ale o dost jiná, daleko těžší. A popravdě vám ani nikdo nemůže zaručit, že zrovna vaše ambice jsou ty, které vás dovedou k práci snů.


Nečekej na zázrak

Je dost možné, že se člověk snaží ze všech sil a nedostává se mu výsledků, jaké by očekával, neboť plave proti proudu. Měli bychom mít stále jistou dávku sebereflexe. Občas se opravdu pohybujeme v jiných vodách a je důležité si to uvědomit.


Co s tím?


Nejsem zastáncem prázdných slov. Žádné výsledky se nedostaví bez tvrdé práce. Co je ovšem také potřeba, je plán. Sama občas jedu nadoraz a neznám hranice. Dobře zorganizovaný čas může být efektivním nástrojem, a to ať už při hledání motivace v pracovní sféře, tak i ve sféře osobní.


Nejprve totiž musíme najít sami sebe.





Recent Posts

See All
bottom of page